1. Частно основно училище „Слънчев лъч”, с. Марково – създаване на комплекти с всички необходими материали, машини и консумативи за изработване на хартия от хартиен отпадък в учебна среда. Създаване на общност от други организации или училища, които работят или искат да стартират дейност, в сферата на устойчивото използване на ресурси, рециклирането и  природоопазването.

2. Средно училище „Симон Боливар“, гр. Пловдив – с проект „Спести вода, спаси бъдещето“ за закупуване и монтиране на аератори във всяка класна стая на училището и даряване на такива на всяко пловдивско училище.

3. Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство, гр. Враца – създаване на био градинка в училището чрез бракуване на стари счупени чинове, от които да се сглобят големи саксии и да се засадят семена. Учениците сами ще се грижат за растенията, които ще използват в приготвянето на ястия по време на учебните си практики.

4. Основно училище „Петър Парчевич“, гр. Чипровци – изграждане на арт инсталация с мотив от чипровския килим за събиране на дъждовна вода, изработване на компостер и закупуване на контейнери за разделно събиране на отпадъци за класни стаи, еко акции и инициативи за пестене на водата и опазване чистотата на водата в река Огоста

5. АЕГ „Гео Милев“, гр. Русе – обособяване на кът за биологично земеделие и създаване на съоръжения за хоризонтално и вертикално отглеждане на различни видове ядливи растения.

6. Четвърто основно училище „Иван Вазов“ , гр. Монтана – изграждане на „висяща“ градина в училището от рециклирани пластмасови бутилки, снабдена със система за пестене на вода при поливане, изработване на предмети за декорация на дома от рециклирани материали, изработване на чанти и торбички от стари дрехи, поставяне на 70-литрови контейнери за разделно събиране на отпадъци на всеки етаж в училището

7. Четвърто основно училище „Иван Вазов“ , гр. Габрово – изграждане на алпинеум с мъх, билки, подправки и цветя, поставяне на кошчета и информационни табели.