Устойчивото развитие е част от стратегическите цели на Henkel. До 2025 Henkel целите ни са:


В по-дългосрочен до 2030 план Henkel има за цел да бъде климатично позитивна компания. От началото на 2022 година най-голямата производствена база на Henkel Beauty Care във Васертрюдинген, Германия, както и заводът за Перилни и почистващи препарати в Дюселдорф, са преустроени да работят със 100-процентова CO₂-неутрална енергия. Заводът във Васертрюдинген се изхранва изцяло от възобновяема електроенергия чрез соларни панели, инсталирани на площ от 17 000м². Освен зелената енергия, генерирана от соларните панели, базата използва и биогаз.

Henkel успешно си партнира и с Plastic Bank®, компания, която изгражда етични системи за рециклиране, които помагат за предотвратяването на вливане на пластмасови отпадъци в океаните, като същевременно подобряват живота на събирачите на пластмаса в крайбрежните общности. Henkel припознава каузата на Plastic Bank и внедрява социална пластмаса в редица продукти (Schauma, Fa, Nature Box, Pril, Vernel, Clin, Sidolin, biff).

Бихме искали да споделим с вас ключова статистика и основни послания, споделени от Дейвид Кац, основател и CEO на Plastic Bank, по време на срещата в началото на 2022 г. по темата Устойчиво развитие:

Нужно е решение на проблема из основи, а ресурсите трябва да се прилагат там, където е есенциално, а не спешно.

„Това е като да влезеш в наводнена кухня с преливаща мивка […] първото нещо, което трябва да направиш е да спреш кранчето.“

Решението в дългосрочен план е изкореняването на бедността, в унисон с целите на ООН. И това е фокусът, в който Henkel си партнира с Plastic Bank, защото два глобални проблема – замърсяването на океаните и бедността, може да имат едно общо решение.

Източник: Google

„Всеки път, в който вие или някой от вашите клиенти и потребители взима продукт от рафта, съзнателно или не, вие помагате на хора, които живеят в бедност и едновременно с това намалявате пластмасовите отпадъци в океаните.“ заяви Дейвид. „[…] Всеки път, в който купувате от Henkel, светът става по-добър“.

Henkel работи с бързи темпове в посока Устойчиво развитие, продукти като Nature Box са с опаковки от 100% Социална Пластмаса™ [Social Plastic™], Clin и Pro Nature с 50%. А до 2030 година производствотo на Henkel ще бъде с положителен към климата принос.

Източник: Google

За нас в Henkel Устойчивото развитие е кауза.

С уважение,

Екип Устойчиво развитие

Henkel България